Al Džazira Balkan počinje rad do kraja godine

Извор: Викиновости


14. септембар 2011.
SARAJEVO, 14. septembra 2011. (Beta) - Početak emitovanja regionalnog programa Al Džazira Balkan očekuje se do kraja godine, a u Sarajevu se privode kraju radovi na opremanju studija.

Kako je agenciji Beti rečeno u toj televizijskoj kući, čije je regionalno sedište u Sarajevu, Al Džazira Balkan emitovaće program 24 sata dnevno, od čega će svakog dana biti emitovano šest sati lokalnog programa.

Direktor vesti i programa Al Džazire Balkan je Goran Milić. Osnovu programa činiće vesti, dok će ostatak biti ispunjen reemitovanjem drugih programa te televizijske mreže.

Program Al Džazira Balkan moći će da se gleda u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, preko glavnih kablovskih operatera.

Stanica će slediti Etički kodeks Al Džazira mreže koji je ispisan na svim stolovima u sarajevskoj redakciji i radiće pod sloganom "Iz svakog ugla i sa svake strane".

Program ove TV kuće praviće medijski radnici koji prolaze posebne programe treninga i edukacije u Al Džazira trening centru u Dohi, ali i na terenu. Direktor je Tarik Djodić. Program Al Džazira Balkan biće isti za sve zemlje regiona a na toj televiziji će, kako kažu, "svako govoriti na svom jeziku".

Извор[уреди]