Aktiviran sajt koji sadrži medicinske izveštaje žrtava nasilja

Извор: Викиновости


10. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - Rendgen snimci, lična svedočenja i medicinska dokumentacija o povredama koje su građani zadobili kao posledicu neke vrste nasilja od danas mogu biti i javno dostupni na sajtu www.museumofviolence.org.rs

Ovaj sajt je deo projekta "Muzej nasilja" koji je pokrenula organizacija Kultur Park uz podršku USAID I Instituta za održive zajednice.

Ideja projekta "Muzej nasilja" je da postane javni arhiv medicinske dokumentacije osoba koje su doživele nasilje. Glavne materijale će predstavljati rendgenski snimci, lična svedočenja i medicinska dokumentacija o povredama zadobijenim u javnom i privatnom prostoru, koje su posledica diskriminacije, nasilja u porodici, rodno zasnovanog nasilja, šovinizma, rasizma i drugih sličnih društvenih pojava.

"Želim da pozovem sve građane koji su žrtve nasilja a poseduju medicinsku dokumentaciju, izveštaje i rendgen snimke da doniraju ovaj materijal Muzeju nasilja. To je način da ovi materijali postavnu javni arhiv, da se žrtve ne zaborave a da društvo postane svesnije nasilja", poručio je Radojica Bunčić iz organizacije Kultur Park.

Извор[уреди]