Abas: Cenimo podršku Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. јул 2009.
Beograd-  (Beta) Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio je u sredu u Beogradu da palestinska strana ceni podršku Srbije u mirovnom procesu za Bliski istok, naglasivši da sve unutrašnje i regionalne probleme treba rešavati u skladu sa međunarodnim pravom.

"Znam da Srbija ima sopstvene brige, ali kad je reč o našem interesu, Srbija je uz nas, Srbija podržava rešenje o dve države Palestini i Izraelu, podržava palestinski stav u odnosu na način kako da se zamrzne širenje jevrejskih naselja... U svim tim stvarima pokazali su spremnost da nas podrže i da stanu uz nas", rekao je Abas u intervjuu agenciji Beta na kraju posete Beogradu.

Prvi palestinski lider koji je došao u Beograd posle 20 godina rekao je da su palestinsko pitanje, konkretno palestinsko-izraelski spor i pregovori sa izraelskom stranom bili među glavnim temama njegovih razgovora sa srpskim državnim vrhom.

Na pitanje postoji li sličnost između rešavanja kosovskog i palestinskog pitanja Abas je rekao: "Nismo razgovarali o tome". "Taj problem (Kosovo), kako sam čuo od predsednika, biće rešen u skladu sa međunarodnim pravom. To je sad pred međunarodnim sudom i verujem da je to pravi put za rešavanje svakog problema, i unutrašnjeg i regionalnog, u skladu sa međunarodnim pravom. To je naš stav", naveo je palestinski predsednik.

Извор[уреди]