AXA nastavlja da pomaže - Donacija AXA Grupe Crvenom krstu

Извор: Викиновости

14. jul 2014.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - AXA Grupa, vodeća svetska osiguravajuća kompanija, donirala je 15.000 evra Crvenom krstu Srbije, čime je nastavljeno pružanje podrške najugroženijima u majskim poplavama.

AXA Osiguranje, članica AXA grupe u Srbiji, odmah je nakon proglašenja vanredne situacije izdvojilo 5.000 evra za nabavku 25.000 litara pijaće vode namenjene najugroženijima na poplavljenim područjima. Pored toga, oko 300 zaposlenih u AXA Osiguranju interno su prikupili više od 5.000 evra, koje su iskoristili za nabavku sredstava za higijenu, odeću, hranu i vodu. Zaposleni kompanije angažovali su se i lično, tako što su u saradnji sa opštinom Obrenovac i Crvenim krstom uručili stanovnicima Obrenovca mašine, odeću, opremu i sredstva za čišćenje i sušenje, a zatim i pomagali prilikom raščišćavanja posledica poplava.

Pored pružanja humanitarne pomoći, AXA Osiguranje fokusirano je na brzo i efikasno servisiranje odštetnih zahteva klijenata čija imovina je ugrožena u poplavama. Kompanija je u rekordnom roku, za manje od 48 sati, isplatila polovinu procenjenog dela štete unapred korisniku novog Komplet BIZ osiguranja. Kod klijenata koji imaju druge polise osiguranja, isplata štete obavlja se po unapred utvrđenim procedurama, a AXA Osiguranje garantuje kvalitetnu i brzu obradu odštetnih zahteva.

Pomoć Srbiji ugroženoj poplavama prepoznata je kao jedan od glavnih prioriteta korporativne odgovornosti AXA Grupe u svetu i nastaviće se u i narednom periodu.


Извор[уреди]