41. BEMUS od 3. do 19. oktobra u Beogradu

Извор: Викиновости


17. септембар 2009.
Beograd-  (Beta) Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 41. po redu, u okviru kojih će nastupiti neki od najuglednijih evropskih orkestara, biće održane od 3. do 19. oktobra, pod sloganom "Krosing oktobar"(Crošing octobar), najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda.

Direktorka "Jugokoncerta" koji je organizatotr BEMUS-a Biljana Zdravković, rekla je da će ovogodišnji BEMUS biti otvoren koncertom nemačkog ansambla "Baltazar Nojman" pod vođstvom dirigenta Tomasa Hengelbroka, koji će izvesti dela Hajdna, Betovena, Hoba i Mocarta.

Prema njenim rečima, na ovogodišnjem BEMUS-u će nastupiti i Rojal Koncertgebouv orkestar iz Amesterdama sa dirigentom Danijelom Hardingom, koji će izvesti Janačekovo delo "Laške igre" i Malerovu Simfoniju broj 1.

Na 41. BEMUS-u će nastupiti i ansambl "Solisti Sankt Peterburga", čiji je muzički rukovodilac Mihail Gantvarg. Na koncertu će biti izvedena dela Hendla, Šostakoviča, Hajdna, Barbera, Rosinija, kao i delo "Koncerto for srings" Dijane Bošković, koje je naručeno za ovogodišnji BEMUS.

Извор[уреди]