„Вики воли Земљу“ стигао и до Краљева

Извор: Викиновости
Отварање изложбе
Слика: Mickey Mystique.

19. септембар 2014.
Краљево/ Србија (Викимедија Србије) - Изложба „Вики воли Земљу“ стигла је и до Краљева. Поред две успешне изложбе иза себе, Викимедија наставља да промовише слободно знање и подиже свест о значају доступности слободног садржаја на интернету. У понедељак, 22. септембра од 18 часова, испред свечане сале Градске управе Краљева, одржаће се отварање још једне у низу изложби победничких фотографија такмичења Вики Воли Земљу (Wiki loves Earth). Изложба ће трајати пет дана.

„Можемо поносно да кажемо да су иза нас две успешне изложбе и да нас очекује трећа. Овог пута у сарадњи са Културним центром Рибница, организујемо изложбу у Краљеву. Овом приликом позивамо све заинтересоване да нам се придруже и посете изложбу победничких фотографија. Подизање свести о слободном садржају на интернету је од изузетног значаја. Када су фотографије у питању, поред овог такмичења, Викимедија организује и „Вики воли Споменике“ које је тренутно у току и траје до 30. септембра. Идеја јесте да се повећа фундус Викимедијине оставе повећавањем броја како фотографија заштићених природних добара тако и фотографија непокретних културних добара.“, рекли су из канцеларије Викимедије Србије.

Вики Воли Земљу је глобално фото такмичење које се ове године први пут организовало у Србији. Циљ конкурса је подстицање учесника да својим доприносом обогате мултимедијалну базу природних добара Србије, којих у нашој земљи има преко 450 заведених. Све фотографије се објављују на Викимедијиној мултимедијалној остави (Wikimedia Commons) и доступне су под Creative Commons лиценцом. Такмичење је организовала Викимедија Србије у сарадњи са Заводом за заштиту природе.

Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању.

Како је то изгледало у Нишу:

Извор[уреди]


  • Са сајта Викимедије Србије: Саопштење за јавност/“Вики воли Земљу“ стигао и до Краљева , ауторка: Ивана Маџаревић
  • Напомена о ауторским правима: WLE Serbia logo.svg, аутора Ivan25 под cc-by-sa-3.0 лиценцом са Викимедијине мултимедијалне оставе, аутор фотографија у галерији Mickey Mystique, фотографије су под cc-by-sa-3.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.