Штепанеково (не)руковање у Чешкој није скандал

Извор: Викиновости


7. април 2012.
Праг/ Чешка (Бета) - У чешким медијима наводно вулгарно руковање чешког тенисера Радека Штепанека са српским репрезентативцем Јанком Типсаревићем у петак након пораза у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа у Прагу, није прерасло у скандал, а ни капитен чешког тима Јарослав Навратил не жели да се тиме бави.

„Нисам схватио ста се тамо десило. У сваком случају руковали су се. Можда му је Радек нешто рекао али ја сам био далеко и не бих то решавао. Руковали су се и то је битно“, казао је капитен чешког Дејвис куп тима Јарослав Навратил.

Типсаревић је на конференцији за новинаре после меча оптужио Штепанека да му је, уместо руковања после меча, пружио руку са вулгарним гестом испруженог средњег прста.

„Када је Радек пао одмах сам прескочио мрежу и пошао да погледам шта му је. Два пута сам му признао спорну лоптицу. A он? Уместо руке пружио ми је средњи прст и још додао смрдљива... знате, реч која означава женски полни орган“, рекао је новинарима Типсаревић.

Штепанек, који је пре Типсаревића одржао конференцију за новинаре за чешке медије, прокоментарисао је да не зна зашто се Типсаревић разбеснео када му је „нормално пружио руку“.

„Руковали смо се нормално. Не знам зашто је наваљивао на мене. Вероватно се радовао што је победио, како да се не радује након пет сати“, казао је Штепанек.

У чешким медијима објављене су фотографије тог спорног руковања али ниједна није забележила вулгарни гест, већ само овлаш, преко воље пружену руку чешког тенисера.

Извор[уреди]