Пређи на садржај

Шошкић: Они који доносе законе не треба да се сликају с навијачима

Извор: Викиновости

9. август 2013.
Београд/ Србија (Beta) - Легендарни голман Фудбалског клуба Партизан Милутин Шошкић рекао је, поводом инцидента после утакмице Партизана и Лудогореца, када је навијач скинуо играчу капитенску траку са руке, да „они који доносе законе не би требало да се сликају с навијачима и тако им дају на значају“.

„Да би било реда у било којој области, па и у спорту, држава мора да има законе и људе који ће да их спроводе. Код нас се они који доносе законе сликају с навијачима и тако им дају на значају. Рецимо (потпредседник Владе Александар) Вучић се састао с њима, што је за њих само још један плус“, рекао је Шошкић за лист Политика.

После елиминације Партизана из квалификација за Лигу шампиона и утакмице са бугарским Лудогорецом у уторак увече, вођа навијача Партизана прескочио је ограду и на атлетској стази скинуо с руке капитенску траку играчу Марку Шћеповићу.

„Увезли смо хулиганизам из Енглеске, али немамо Маргарет Тачер да га искорени. Очигледно је да неко у сукњи мора да донесе решење, пошто су ови у панталонама доказали да нису у стању“, рекао је Шошкић.

Шошкић је рекао да би он „склонио са стадиона полицију и редаре и на атлетску стазу поставио вође навијача да одржавају ред“. „Али, да знају да ако се десе било какви инциденти, они иду у затвор на 10 до 15 година“, додао је он.

Бивши фудбалер Партизана Иван Голац рекао је да се „у његово време живело слободно“ и да се навијачима никада није дозвољавало да уђу у клупске просторије.

„Оно што је некада било нездраво, данас је нормално. Зна се ко је и због чега стварао овакве навијачке групе. Они који доносе законе не могу да буду у спрези са њима. Зато су последице веома озбиљне јер они манипулишу медијима. За мене, као играча и тренера, навијач је увек био светиња“, рекао је Голац.

Извор[уреди]