Шанса за незапослене и послодавце

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

16. април 2010.
Крагујевац/ Србија Представници образовних институција, агенција за запошљавање, послодавци и незапослени, окупили су се данас на Шумадија сајму на другом Сајму образовања и запошљавања који се одржава под покровитељством Града Крагујевца, Министарства просвете Републике Србије и Националне службе за запошљавање.

Циљ одржавања оваквог сајма је презентација пословних и образовних могућности региона, односно образовних профила, потреба тржишта рада, програма за преквалификацију и активне политике запошљавања.

Према речима Небојше Здравковића, заменика градоначелника Крагујевца, овакав сајам има добар концепт усклађивања понуде и тражње на тржишту рада и представља шансу и за послодавце да пронађу квалитетне сараднике али и за незапослене да се представе у најбољем светлу. За оне који се још увек школују сајам представља прилику да се информишу о занимањима која су најтраженија у овом тренутку на тржишту рада, али и о знањима и вештинама које је неопходно усвојити током школовања и које послодавци траже.

Сајму је присуствовао и Лукас Јонгво Нам, директор јужнокорејске компаније Јура која ће ускоро покренути производњу у фирми Застава електро у Рачи и отворити 1000 нових радних места, Владимир Илић, доскорашњи директор Националне службе за запошљавање и Љиљана Петровић, директор филијале НСЗ у Крагујевцу.

Сајам је отворио др Славко Гордић, специјални саветник министра просвете. Послодавци су на овогодишњем сајму који траје два дана, исказали потребу за попуњавањем 230 нових радних места.

Извор[уреди]