Шалтери за легализацију у Крагујевцу данас раде до поноћи

Извор: Викиновости

10. март 2010.
Крагујевац/ Србија Градска управа за просторно планирање, изградњу и заштиту животне средине града Крагујевца, упутила је саопштење у којем је обавестила јавност да ће због истека рока за предају захтева за легализацију, шалтерске службе у згради Града радити и примати захтеве грађана данас до поноћи односно до 00:00 часова.

Уколико због велике гужве грађани не буду успели да прикупе потребну документацију која се прилаже уз захтев, а то су лист непокретности и копија плана, довољно ће бити да уз захтев приложе било који документ на основу којег ће Служба за легализацију моћи да идентификује парцелу, навела је Бојана Дивац, начелница Управе, а када процес пријављивања буде завршен, а то је 11. март 2010. године, надлежне службе ће тражити допуну документације, тамо где она није потпуна.

С обзиром на то да грађани у великом броју предају захтеве за легализацију својих објеката, она је истакла да ће се захтеви примати и сутра и да нико неће бити враћен са шалтера. Захтев за легализацију се може преузети и са званичног сајта Града Крагујевца. Иначе, од 11. децембра 2009. године од када је изашао нови Закон о планирању и изградњи, у Крагујевцу је поднето 5.550 захтева, што је са бројем од 11 000 захтева колико је поднето у периоду легализације од 2003. године, укупно 16550 захтева.

Извор[уреди]