Чудесан сат патријарха Кирила

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. април 2012.
Москва/ Русија (Бета) - Скупоцени ручни сат патријарха московског и целе Русије Кирила, који се на фотографијама појављује, а потом нестаје, постао је главна тема руских електронских медија, интернет портала и блогера.

На једној од фотографија са званичног сајта Руске православне цркве, још из 1999. године, видело се да патријарх има на руци сат, а новинари су потом разјаснили да је реч о фирми Бреге (Breguet), и да кошта скоро 30.000 долара.

У једном од недавних интервјуа патријарх је казао да никада није носио тај скупи, поклоњени сат, и да чак није ни отварао кутију. Он је ту фотографију назвао „колажом“.

Блогери су, међутим, касније открили да се на сајту РПЦ појавила иста та фотографија на којој је на патријарховој руци био сат, али сад, обрадјена, тако да сата на руци нема, већ се види само његов одраз на изгланцаном столу.

Сат је тако на порталима добио назив „антивампирски“, „исчезавајући“, а појавиле су се и карикатуре. Чак су се и на сајту државне НТВ појавиле обе фотографије, са натписом „Са сатом патријарха Кирила десило се чудо“.

(http://www.ntv.ru/video/novosti/304023/).

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg