Пређи на садржај

Чеку и Зурапи различито о Љимају

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

27. август 2011.
Приштина-  (Beta) - Два шефа Главног штаба бивше Ослободилачке војске Косова (ОВК), Агим Чеку и Бислим Зурапи, дали су различите изјаве поводом тврдње оптуженог Фатмира Љимаја да је у време које се спомиње у оптужници против њега о случају Клечка био у Албанији на припреми једне операције ОВК.

Њих двојица су дали изјаве тужиоцима Еулекса који раде на случају Љимај. Чеку је рекао да је током једног састанка командне структуре ОВК одлучено да Љимај заједно са још неколико других официра оде у Албанију да би припремили операцију „Шићета“ (Стрела).

Његов претходник на функцији команданта Зурапи је рекао да се спомињало да Љимај иде на припреме такве операције. Током саслушања они се, како пише Коха Диторе нису позивали на исти састанак Главног штаба. Чеку је говорио о састанку у селу Језерце, у општини Штимље, док је Зурапи говорио о састанку у селу Молепољце, у општини Штимље, која је одржана неколико дана пре састанка у Језерцу.

У вези са састанком у Језерцу Чеку и Зурапи нису имали исте одговоре, Чеку је говорио да је Љимај био на састанку док је Зурапи тврдио супротоно.

Извор[уреди]