Пређи на садржај

Част је бити међу најбољима

Извор: Викиновости


25. јануар 2012.
Ђер/ Мађарска (Бета) - Капитен женске рукометне репрезентације Србије Андреа Лекић казала је у среду да јој је част што је номинована за најбољу рукометашицу на свету у 2011. години и да ће јој тај дан увек остати у сећању.

„То је велико признање за мој уложени труд и рад, обавеза и подстрек да се изнова доказујем и пружам добре игре. Част је наћи се у најпрестижнијем избору за најбољу играчицу света и сигурно ће тај дан остати у мом сећању као један од најлепших у рукометној каријери“, наводи се у изјави играчице мађарског Ђера објављеној на њеном сајту.

Светска рукометна федерација (ИХФ) је поред српске рукометашице за најбољу у 2011. години номиновала још Алисон Пино из Француске, Андреу Пенезић из Хрватске и Норвежанке Хајди Локе и Катрин Лунде Харалдсен.

Лекићева је прва српска рукометашица која је номинована за најбољу на свету још од 1988. године, када је то признање припало Светлани Китић.

У мушкој конкуренцији ИХФ је номиновао Французе Лука Абала, Николу Карабатића и Тијерија Омејера, Микела Хансена из Данске и Филипа Јиха из Чешке.

Извор[уреди]