Пређи на садржај

Чанак позвао амбасадоре да зауставе политички прогон

Извор: Викиновости


1. август 2012.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак позвао је у среду амбасадоре 45 земаља да помогну да се, како тврди, заустави прогон политичких противника у Србији злоупотребом државних органа.

„Верујем да сте из медија сазнали о притисцима које ових дана спроводи коалиција окупљена око Српске напредне странке, нарочито у градовима у Војводини“, навео је Чанак у писму амбасадорима и издвојио случај Зрењанина „где је у притисак на потпредседника ЛСВ Александра Мартона, странку и бираче укључена и полиција“.

Чанак је у писму оценио да је, упркос промени у реторици, сасвим јасно да су методе које користе сада владајуће странке на челу са Српском напредном странком познате из деведесетих година.

„Дешавања попут ових у Зрењанину и Новом Саду, говоре да се враћамо у период прогона политичких противника злоупотребом државних институција. Позивам вас да својим ауторитетом допринесете да се та пракса једном заувек прекине“, навео је Чанак.

Поред осталих, писмо је упућено амбасадорима земаља из суседства, водећих земаља Европске уније, Руске Федерације, САД, Кине, Швајцарске, Јапана и Норвешке.

Извор[уреди]