Цео дан пада снег у већем делу Србије

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. децембар 2012.
Србија -  (Beta) - Снег је у суботу цео дан падао у Војводини, западној Србији и Тимочкој крајини, речено је агенцији Бета у Хидрометеоролошком заводу.

Према извештају од 19 сати киша падала у Краљеву, Крушевцу, Нишу, Лексовцу, Врању, где су темепературе у плусу и достижу и шест степени Целзијусових, али се, како је речено у Заводу, очекује да ће у току ноћи киша прећи у снег.

Снег је у суботу прекрио већину градова у Србији, али на путевима, према речима начелника Сектора за ванредне ситуације Предрага Марића, проблема има само у Војводини, где су теретна возила блокирала аутомобиле и аутобусе, па се у општини Сомбор формирала колона од педесетак возила.

Према Марићевим речима, екипе раде на извлачењу возила и путника из колона које су се формирле на путу Кљаићево-Сивац, Чока-Остојевићево и Кикинда и Великог Банатског Села.

Републички Хидрометеоролошки завод саопштио је да се током вечери и у недељу очекује да висина снежног покривача у многим местима пређе 20 центиметара.

У Београду дува јачи ветар, а све главне саобраћајнице проходне су и за сада нема већих гужви и застоја. Топлана ће, како је најављено, због захлађења, грејати целу ноћ.

Јак снег праћен ветром пада од јутрос у Новом Саду и отежава функционисање града.

Иако се хладноће нису спустиле значајније испод нуле, због зиме је умро Р.М. (60) из Новог Сада. Он је јутрос пронађен мртав у кући у насељу Врбак, а претпоставља се да није наложио ватру, да је заспао и током ноћи се смрзао.

Снежне падавине у Тимочкој крајини возачима причињавају тешкоће у саобраћају, а најтеже је на путу Бор-Жагубица преко Црног врха где снежни наноси досежу висину од једног метра.

Снег је у Ужицу почео да пада данас око 14 сати, а у Јабланичком округу се снежни покривач од 5 до 10 центиметара може видети само на подручју Власинског језера и Црне Траве.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg