Пређи на садржај

Царина се наплаћује по косовским законима

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

18. јануар 2013.
Приштина-  (Beta) - Председник Владе Косова Хашим Тачи рекао је после разговора са председником Владе Србије Ивицом Дачићем да ће се царина наплаћивати по косовским законима и да је Србија преузела обавезу да расформира „паралелне“ структуре безбедности.

„Разговарали смо о питањима око којих смо се раније сагласили: о заокруживању пуног остваривања споразума о интегрисаном управљању прелазима (ИБМ). Сада ће се, наравно, царина плаћати према стандардима који су одређени Уставом и законима Косова“, рекао је Тачи после састанка с Дачићем, преноси приштински лист „Коха диторе“.

На питање да ли његова најава значи да ће се на прелазима плаћати све дажбине, Тачи је казао: „Све ће бити према косовским законима“.

„Косово је јединствена царинска зона и то ће се стриктно поштовати. Ми ћемо развијати фонд за север земље. У њему ће (средства обезбеђивати) Влада Косова, али и међународна заједница. Потребни су развој те зоне и враћање поверења тих грађана“, казао је Тачи.

Тачи је додао да је Влада Србије „преузела обавезу и одговорност за расформирање паралелних институција безбедности и њихово уклањање са Косова“.

Извор[уреди]