Пређи на садржај

Хитна и потпуна евакуација Обреновца

Извор: Викиновости
Семедраж, Горњи Милановац
Слика: Михаило Јовановић.

19. мај 2014.
Обреновац/ Србија (Beta) - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић наредио је хитну и потпуну евакуацију Обреновца због новог поплавног таласа реке Саве који надолази из правца Забрежје.

Раније је било саопштено да се вода из Обреновца повлачи и да је почела дератизација терена.

Стефановић рекао је у понедељак да је у поплавама у Обреновцу погинуло 13 људи.

„Од 13 жртава, шесторо људи се утопило, а седам умрло природном смрћу“, казао је Стефановић за Телевизију Б92 и додао да има много злонамерних информација о броју жртава.

„Ми смо проверили сваку пријаву, обишли смо све објекте и не разумем људе који шире такве дезинформације“, рекао је он.

Министар је казао да се вода у Обреновцу полако повлачи, да је почела дератизација терена и да су најнеопходнији сушачи за зидове.

„У том граду поново је успостављена полицијска станица“, казао је Стефановић и додао да полицајци и Жандармерија патролирају улицама Обреновца.

„Апосолутно полиција може да осигура безбедости. Нећемо дозволити да било ко пљачка и већ смо поднели неколико пријава“, рекао је он.

Упитан о ситуацији у Шапцу, Сремској Митровици и Шиду, Стефановић је рекао да је у одбрану угрожених подручја укључено 6.000-7.000 полицајаца и велики број волонтера, те очекује да ће се заједничким радом „спречити катастрофалне последице“.

Извор[уреди]