Хашим Тачи подржава долазак Александра Вучића на Косово

Извор: Викиновости
Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

3. мај 2013.
Приштина-  (Beta) - Премијер Косова Хашим Тачи поздравио је у петак долазак првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића на Косово како би у разговору с тамошњим Србима утицао да они прихвате споразум из Брисела о нормализацији односа Београда и Приштине.

Тачи је на конференцији за новинаре у Приштини с бившим албанским премијером Панделијем Мајком рекао да је долазак Вучића на Косово у функцији прихватања споразума од стране Срба са севера.

„То је ангажовање у оквиру олакшавања и убеђивања Срба са севера да је тај споразум једино решење за њихову будућност. Због тога ми треба да подржимо све који могу да утичу и убеде људе да прихвате споразум“, рекао је Тачи.

Косовски премијер је још једном истакао да споразум о нормализацији односа између Косова и Србије има за циљ европеизацију региона.

Како је раније најављено, Вучић би требало да борави на Косову од 7. до 12. маја како би у разговору са Србима који тамо живе покушао да им објасни детаље споразума из Брисела и утицао да га они прихвате.

Извор[уреди]