Пређи на садржај

Фудбалска репрезентација Шпаније већ пакује кофере

Извор: Викиновости


29. јул 2012.
Лондон/ Велика Британија (Beta) - Фудбалска репрезентација Шпаније, после вечерашњег неочекиваног пораза од Хондураса са 0:1 у другом мечу Групе D, опростила се од Олимпијских игара у Лондону јер је остала без икакве шансе за успех.

Шпанци су катастрофално одиграли обе утакмице у групи, забележивши два пораза. Прво су пре три дана изгубили од Јапана са 0:1, а вечерас истим резултатом су практично елиминисани из даљег такмичења.

Формално, Шпанија има још једну утакмицу, против Марока 1. августа, али тај меч нема никакав такмичарски значај јер Шпанци немају ниједан бод, па тако ни теоретске шансе за пласман.

Иако олимпијски тим није ни приближно најјачи који Шпанци имају, од екипе у којој игра неколико звучних имена попут Хуана Мате, Икера Муниана, Кристијана Теља, Адријана Лопеса и Жордија Албе, очекивало се много више.

У Групи D прво место тренутно заузима Јапан са обе победе и максималних шест бодова, други је Хондурас који има четири бода, Мароко има један бод и Шпанија је последња без бодова.

Извор

[уреди]