Фрејзер - икона и инспирација

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Џо Фрејзер (аутор-TheDigitel Beaufort

8. новембар 2011.
САД -  (Beta) - Боксерски свет и љубитељи спорта са великим поштовањем опраштају се од Џоа Фрејзера.

„Свет је изгубио великог шампиона. Увек ћу се сећати Џоа са поштовањем и дивљењем“, рекао је Мухамед Али, чије су три борбе са Фрејзером „обавезна лектира“ за све љубитеље бокса и спорта уопште.

„Почивај у миру, Џо... Изгубили смо једног од највећих свих времена. Моје саучешће породици покојног великана. Мој тим ће платити све трошкове сахране“, навео је на Твитеру Мејведер, уз Менија Пакјаоа тренутно најбољи боксер света.

Електронски медији, друштвене мреже и форуми посвећени боксу преплављени су порукама поштовања и љубави према „Смоукин Џоу“. „Лаку ноћ, Џо. Волим те, мој драги пријатељу“, написао је на Твитеру Џорџ Форман, некадашњи шампион.

Вероватно најмоћнији и најпознатији боксерски промотер Боб Арум имао је само речи поштовања према Фрејзеру и легендарној „трилогији“ са Алијем.

„У првом мечу је доказао да је велики, велики човек и велики, велики шампион. Трећа борба је највећа борба у историји бокса. Икад. Највећа борба икад“, рекао је Арум.

Од шампиона су се опростили и други спортисти. „Џо, био си икона и пионир за људе као што сам ја. Био си нам инспирација и волели смо те. Недостајаћеш нам“, навела је тениска звезда Серена Вилијамс.

Фрејзер је рођен у Јужној Каролини, али је постао шампион у Филаделфији, граду бокса. Био је прави народни шампион, са великом радном етиком и поштовањем према свом спорту.

Фрејзер је умро у ноћи између недеље и понедељка од рака јетре у 67. години.

Извор[уреди]