Фарме беба у Нигерији

Извор: ВикиновостиНигерија / Абуџа / Енугу (24Сата) - Министарство унутрашњих послова Нигерије пресекло је ланац трговине бебама, откривши групо организованих криминалаца која је у заточеништву држала трудне девојке, чије би бебе, накаон порођаја, откупљали и продавали за вишеструко већу суму.

Полиција Енугуа извршила је рацију у локалној болници где је ухапсила доктора осумњиченог да је препродавао тек рођене бебе и ослободила 20 заточеница. Наиме, доктор је примамљивао девојке, које су непланирано затруднеле, услугама бесплатног абортуса. Међутим, уместо да им прекине трудноћу, држао их је затворене у болницу све до њиховог порођаја. Потом их је присиљавао да своју децу продају за око 170 долара. Тек рођене бебе би препродавао за цену од 2.500 до 3.800 долара.

Међу присиљеним девојкама у болници су долазиле и сиромашне жене које су продавале своју децу. Уколико нису већ биле трудне, оплођивање би се вршило насилним путем од стране доктора или локалних мушкараца.

МУП Нигерије још увек нема податке колико оваквих фарми постоји у замљи, али поседује информације да се овакве морбидне радње одвијају и у институцијама које су формално домови за незбринуту децу, приватне клинике за оплодњу или прихватилишта.

Извор[уреди]