ФИФПро упозорио фудбалере да не долазе у српску клубове

Извор: Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу
Фудбал
Слика: Laslovarga.
Pelé 1960.jpg
Најновије вести из света фудбала

17. децембар 2014.
Хофдорп/ Холандија (Beta) - Удружење професионалних фудбалера (ФИФПро) упозорило је у среду играче да не потписују уговоре са клубовима из Србије због ризика да не добију плате.

„Мрзимо ово да радимо, али наш посао је да заштитимо играче“, навео је генерални секретар ФИФПро-а Тео Ван Сегелен у саопштењу. По његовим речима, играчи у Србији месецима нису плаћени, а клубови су у озбиљним финансијским проблемима и на ивици банкрота. „ Поврх тога, добио сам шокантну вест да је један од клубова потпуно омаловажио право играча и дозволио хулиганима да им прете“, додао је Ван Сегелен.

Навијачи Радничког 1923 из Крагујевца ушли су у свлачионицу уочи тренинга прошлог месеца и претили играчима, који су били у штрајку због неисплаћених зарада.

Председник Синдиката професионалних фудбалера Независност Мирко Поледица такође је упозорио на ситуацију у Србији.

„Има играча који немају новца да купе млеко својој деци“, рекао је Поледица и навео да је играч који је у августу прешао у Раднички до сада добио само хиљаду евра.

„Он је примио хиљаду евра за четири месеца, али то није довољно да се покрију животни трошкови, Србија је скупа земља“, додао је он.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики