Пређи на садржај

ФБИ објавио досијее о славним личностима

Извор: Викиновости


Лого ФБИ
Лого ФБИ

11. фебруар 2012.
Лондон-  (Бета) - Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) објавио је досијее које је деценијама водио о познатим личностима, објавио је у петак британски јавни сервис Би-Би-Си (ББЦ).

Комичари Бад Абот и Лу Кастело привукли су пажњу ФБИ-а када је један полицијски доушник дојавио да Бад Абот сакупља порнографију и има колекцију од 1.500 ролни обсцених филмова.

О његовом колеги је "достављена информација да су му две проститутке извеле непристојну представу", за шта им је платио по 50 долара, наводи се у досијеу.

ФБИ је данас објавио досије о Стиву Џобсу, који је формиран када је председник САД Џорж Буш старији разматрао да га постави у међународни трговински савет 1991. године. У досијеу се наводи да се Џобс преобратио у будизам, да је признао да је користио дроге, као и да му је 1985. године прећено бомбашким нападом.

Поједине личности, попут Ане Никол Смит, биле су под присмотром јер су биле жртве уцене или претњи насиљем.

За писца Нормана Мајлера и Чарлија Чаплина сумњало се да су симпатизери комуниста, а други, попут Џона Ленона, били су под присмотром због антиратних активности. Друге личности, као што су Френк Синатра и Џими Хендрикс, биле су под истрагом из више разлога. За Френка Синатру се сумњало да је повезан са мафијом, а својевремено је његов син био киднапован. О Џимију Хендриксу биро је сакупио релативно кратак досије, од 34 странице, након што је га је полиција 1969. ухапсила због дрога.

Није јасно које су данашње славне личности под истрагом ФБИ, ако их уопште има.

Извор[уреди]