Пређи на садржај

У ударима торнада у САД још 28 мртвих

Извор: Викиновости


3. март 2012.
Хенривил/ Индијана (Beta-AP) - Најмање 28 људи погинуло је у петак у три америчке савезне државе у удару торнада, чиме је биланс жртава овонедељних олуја порастао на 40.

У ударима торнада разорене су куће, оштећен је један затвор и летела су возила у регионима америчког средњег запада и југа. Најмање 14 људи погинуло је на југу Индијане, њих 12 у суседном Кентакију, а двоје у Охају, наводе званичници.

Још један смртни случај који је, како се верује, повезан с невременом, пријављен је у Хенривилу у Индијани, где су телевизије приказале снимке разорених кућа.

Олује су погодиле подручје од Охаја и Индијане јужно до Алабаме. Само у два округа у Алабами у петак је потпуно уништено 40 кућа, а 150 је оштећено. Због олује, без електричне енергије остале су хиљаде домова.

Упозорења на олује издата су у петак на подручју од средњег запада до југоистока САД, а школе и фирме затворене су пред удар торнада након што је у серији олуја раније ове седмице погинуло 13 људи у Канзасу, Мисурију, Илиноису и Тенесију.

Извор[уреди]