У понедељак демонстрације на Косову

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

24. фебруар 2012.
Приштина-  (Бета) - Покрет косовских Албанаца Самоопредељење, незадовољан споразумом са Србијом о регионалном представљању Косова, одлучило је да позове на „општенародне демонстрације“ у понедељак у подне.

„Демонстрације ће трајати четири сата и зауставити рад ове Владе која нам је зауставила државу и независност“, рекао је лидер Самоопредељења Аљбин Курти.

Он је на конференцији за новинаре рекао да су данас Косову „скинули реч Република и додали фусноту“ о чијем су се садржају данас у Бриселу договорили представници премијера Хашима Тачија и званичници Србије.

„Фуснота има два елемента: прво Резолуцију 1244 и друго саветодавно мишљење Међународног суда правде. Ни независност, нити проглашавање независности нису елементи фусноте. Ту се само информише на шта се односи мишљење Међународног суда“, рекао је Курти.

„Лични став актуелног премијера - без расправе у Влади и без одлуке Скупштине, претворен је у споразум са Србијом. То је лични споразум премијера који не треба да обавезује институције државе и наш народ. Србија, ако хоће да стави фусноту, нека је постави себи, а не нама“, казао је лидер Самоопредељења.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg