Пређи на садржај

У два напада 18 мртвих

Извор: Викиновости

9. март 2013.
Кабул/ Авганистан (Beta) - Осамнаесторо људи погинуло је у суботу у два одвојена самоубилачка бомбашка напада у Авганистану, током посете америчког секретара за одбрану Чака Хејгела тој земљи.

Деветоро људи погинуло је када је бомбаш самоубица на бициклу активирао бомбу испред авганистанског министарства одбране у Кабулу. У нападу је рањено више особа, наводе званичници, преносе светске агенције.

Пола сата након тог напада, други бомбаш самоубица активирао је експлозив код полицијског пункта у Косту, престоници истоимене провинције на истоку Авганистана. У тој експлозији убијен је један полицајац и осам цивила, већином деце, рекао је портпарол полиције Барјалај Вакман.

„Још смо у рату“, изјавио је у петак Хејгел по доласку у Кабул , истог дана када су тројица мушкараца у униформама авганистанске војске у војном возилу провалила у америчку базу на истоку авганистана и убила једног цивила запосленог у бази. У том нападу рањено је више америчких војника.

Талибани су преузели одговорност за напад на министарство одбране и поручили да је он порука Хејгелу. „Овај напад је порука за њега“, поручио је у мејку портпарол талибана Забиулах Муџахид.

Извор[уреди]