У Црној Гори борави 58.000 туриста, 1% више него прошле године

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. јул 2008.
Подгорица/ Црна Гора У Црној Гори борави 58 хиљада туриста, тек један одсто више него у истом периоду прошле године, саопштено је из црногорске Националне туристичке организације. Туристички посленици се питају да ли је слаба посјета узрокована високим цијенама, или је интересовање високоплатежних гостију за Црну Гору пресахло.

Из Националне туристичке организације саопштили су да у Црној Гори борави десет хиљада туриста више него прошле седмице, када је први пут од почетка године забиљежена мања посјета у односу на упоредни прошлогодишњи период.

Из НТО је саопштено да се највеци број жалби гостију односи се на буку усљед прегласне музике у угоститељским објектима, нечистоћу на прилазу појединим плажама, наплату паркинга и грађевинске радове.

Туристи су хвалили унапријеђену путну инфраструктуру из Србије, нарочито на дионици од Колашина до Подгорице.

Упркос настојању туристичких радника да од ове године форсирају развој елитног туризма, гости на будванској ривијери бирају јефтиније пансионе у приватном смјештају, а избегавају скупе хотелске капацитете.

Према подацима Туристичке организације Будва, на подручју будванске Општине тренутно борави скоро 29 хиљада гостију, од чега странци чине 92 одсто укупног броја гостију.

Они наводе да је у хотелима смјештено 11,94 хиљеде госта што је три одсто мање него прошле године у исто вријеме.

У приватном смјештају је 12,7 хиљада гостију, 30 одсто више него прошле године.

Туриста са "дубоким џепом", овог љета је мање него прошле године, а поједини елитни хотели у Бечићима су полупразни.

Туристи који дођу у Будву, кад сазнају колике су цијене, настављају пут према барској ривијери гдје је љетовање упола јефтиније.


Извор[уреди]