У Србији ухапшено 12, у Црној Гори шесторо

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Ивица Дачић

1. новембар 2010.
Београд-  БЕОГРАД, 1. новембра 2010. (Бета) - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је у понедељак да је у Србији до сада на основу Споразума са Црном Гором о изручењу сопствених држављана ухапшено 12 осумњичених за којима су расписане потернице, а да је у Црној Гори ухапшено шесторо.

"Очекујемо да полиције Црне Горе и Србије ухапсе знатно већи број људи него до сада. Од Србије се потражује 18 лица, а имамо уверавања министарстава унутрашњих послова и правде Црне Горе да ће се веома озбиљно приступити реализацији споразума", рекао је Дачић новинарима на скупу у београдском хотелу Хајат.

Упитан да прокометарише то што су сарадници Дарка Шарића, оптуженог у Србији за шверц велике количине кокаина избегли хапшење, Дачић је рекао да је веома битно да они буду ухапшени како би се прекинуле спекулације.

Дачић, који учествује на Економском самиту Србије 2010, рекао је да је споразум са Црном Гором потписан раније него што је било најављено и да је веома корисно што су после тога уследила хапшења. Министарка правде Србије Снежана Маловић и амбасадор Црне Горе у Београду Игор Јовичић потписали су у петак Споразум о изручењу којим се предвиђа међусобна екстрадиција држављана осумњичених за тешка кривична дела.


Извор[уреди]