У Србији ледено до 9. фебруара

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагуОџаци
Слика: Лале & Андреа.

1. фебруар 2012.
Србија -  (Бета) - Најхладније у Србији у среду ујутро било је у Сјеници, где је измерено минус 26 степени целзијусових, објављено је на сајту Хидрометеоролошког завода. У Сјеници јуче, у уторак, ујутру било је минус 29 степени.

У среду ујутро у осам часова је минус 21 измерен у Пожеги, а минус 20 у Лесковцу и Крушевцу. Минус 19 у Крагујевцу, док је минус 18 измерено у Ваљеву, на Црном врху, у Куршумлији и Зајечару.

Минус осам је у Београду, али дува северосисточни ветар чија брзина достиже седам метара у секунди. Минус осам је измерено и у Сомбору, Новом Саду и Банатским Карловцима.

Ауто-мото савез Србије саопштио је да се саобраћај у Србији одвија по сувим и проходним коловозима, а због веома ниских температура, изражена је опасност од поледице.

Због јаких мразева и леда на коловозу више опрезности потребно је на превојима и у вишим пределима подручја Крагујевца, Краљева, Ваљева, Ужица, Љубовије, Ивањице, Сјенице, Лесковца, Врању и на Пештеру због снега и леда на коловозу.

Због високих снежних наноса и даље је један број регионалних и локалних путева у вишим пределима Врања, Ивањице и Сјенице непроходан, а екипе за одржавање путева даноноћно раде како би се прекинула снежна блокада појединих села ових планинских предела.

У среду ујутро је и у полицији у Горњем Милановцу објављено да су мештани села Срезојевци на падинама Сувобора, после седмодневне претраге, пронашли беживотно тело Миладина Николића (75).

Крушевачка полиција је у среду саопштила да су припадници Одељења за ванредне ситуације спасили шест особа из сметова у Расинском округу и извели више акција спасавања и евакуације старих и болесних из удаљених планинских села.

Бети је у Реопубличком хидрометеоролошком заводу у среду речено да ће у Србији температура испод нуле са снежним падавинама трајати до 9. фебруара.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg