У Зрењанину проглашена ванредна ситуација

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Тиса
Слика: Taki Steve.

31. јануар 2014.
Зрењанин/ Србија (Beta-AP) - Градоначелник Зрењанина и командант градског штаба за ванредне ситуације Иван Бошњак у петак је, због орканског ветра који ствара снежне наносе, прогласио ванредну ситуацију на територији града.

Начелник комуналне полиције Игор Виријевић каже да оркански ветар ствара изузетно велике сметове и до четири метра, пре свега на путу Београд - Зрењанин. „ Имамо великих проблема и на путевима које одржава Дирекција за изградњу и уредјење Зрењанина. Међутим, сви путеви који су у ингеренцији града Зрењанина су проходни и осим проблема са механизацијом , великих проблема нема“, објаснио је Виријевић.

Према његовим речима, проглашавањем ванредне ситуације биће ангажована додатна средства за спасавање и евакуацију људи са потеза од Стајићева до Перлеза, а ангажоване су и приватне фирме. Како је казао, највећи проблем је евакуација и спасавање људи који су у сметовима.

Начелник Средњобанатског округа Душан Шијан казао је да је ситуација озбиљна јер се на путу Стајићево-Перлез налази завејано око 50 возила и да је организовано њихово извлачење из завејаних возила, као и да ће након тога бити прихваћени у Перлезу и Зрењанину.

„Оно што нам се десило, десило се јер су људи били неодговорни. У четвртак сам обавестио суграђане и апеловао да без преке потребе не иду на пут, а они који возе камионе да се придржавају ограничења брзине на путевима. Ноћас око 23 часа издао сам и наређење о обустави теретног саобраћаја на територији округа, али људи су се о то оглушили“, рекао је Шијан агенцији Бета .

Начелник Сектора МУП-а Србије за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је агенцији Бета да је у току акција спасилачких екипа које настоје да дођу до људи заробљених у снегу на путу код Стајићева у близини Зрењанина и до њих је могуће доћи једино пешице.

„По нашим информацијама, негде око 60 људи се склонило из путничких аутомобила у два аутобуса. Очекујем да наше спасилачке екипе до њих стигну у наредних пола сата“, казао је Марић.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg