У Влакчи засађено 2000 белих борова

Извор: Викиновости

19. април 2010.
Крагујевац/ Србија Савет Месне заједнице села Влакча. заједно са мештанима, током викенда организовали су акцију пошумљавања парцеле од 1 хектара ерозивног тла на подручју овог села надомак Крагујевца.

На парцели која је власништво месне заједнице, засађено је 2000 садница белог бора. Ово је еколошка, али и економска акција, која ће бити исплатива будућим генерацијама, рекао је Александар Јовановић, председник Савета месне заједнице и одборник у Скупштини града Крагујевца. Село Влакча обрасло је зеленилом, али међу растињем најмање је четинара, што је један од разлога зашто су се одлучили за саднице белог бора, објаснио је Јовановић.

У многобрнојним еколошким акцијама које се у у Влакчи спроводе већ 5 година стручну помоћ пружа Водопривредно крагујевачко предузеће Ерозија, које је обезбедило саднице белог бора за ову прилику. Акцији је присуствовао и члан већа за заштиту животне средине, одрживи развој и сарадњу са удржењима Срђан Матовић, који је рекао да Град подржава све акције који имају за циљ боље и здравије услове живота грађана. Он је најавио да ће у склопу акције Очистимо Србију, која се наставља и ове године, пажња у великој мери бити усмерена на чишћење дивљих сметлишта по сеоским срединама, којих има много, јер још није успостављен систем управљања отпадом, додао је. Једна у низу акција планираних за ову годину, биће организована већ следећег викенда, током које ће бити уређиван пут Светиња - Страгари.

Извор[уреди]