У Јемену 39 мртвих од почетка ваздушних удара

Извор: Викиновости
Саудијски Ф15
Слика: Tech. Sgt. Hans Deffner.

27. март 2015.
Сана/ Јемен (Beta-AP/AFP) - Најмање 39 цивила погинуло је у Јемену у нешто више од 24 часа од почетка ваздушних напада на ту земљу које предводи Саудијска Арабија против шиитских побуњеника, рекли су званичници министарства здравља у Сани.

Коалиција земаља Залива предвођена Саудијском Арабијом почела је у ноћи од среде и четвртка ваздушне нападе на Јемен с ударима на више положаја Хутија, с циљем да заустави њхихово напредовање ка југу земље.

Напади су настављени и ноћас, а у петак ујутру изведено је још пет ваздушних напада на комплекс председничке палате у Сани.

Дванаест људи убијено је ноћас у нападима на војну базу Ал-Сама северно од Сане, који су погодили оближњу стамбену четврт, рекао је званичник министарства здравља у Сани, које је под контролом шиитских побуњеника Хутија.

Током ноћи бомбардован је и логор једне војне бригаде у провинцији Мариб, верној бившем јеменском председнику Али Абдулах Салиху, који се оптужује да се повезао са шиитским побуњеницима у земљи.

Такодје су авиони заливске коалиције предводјене Саудијском Арабијом бомбардовали ноћас војни камп где се налази велико складиште оружја, у јужном предграђу Сане.

У кампу је било десетине погинулих. Команда кампа верна је бившем председнику Салеху свргнутом 2012. године после 33 година на власти.

Извор[уреди]