Учинили све могуће за одговор на ураган

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. октобар 2012.
Вашингтон/ САД (Beta-AP) - Председник САД Барак Обама рекао је у понедељак да је убеђен да су државне и федералне власти учиниле све што су могле да се припреме за ураган Сенди, који се приближава источној америчкој обали.

Обама прима информације о урагану
Слика: Pete Souza.

Обама је навео да ће олуја која се креће брзином од 40 километара на час угрозити десетине милиона људи који живе на североистоку САД, најнасељеније области у тој земљи, и позвао је Американце да обрате пажњу на упозорења. Он је истакао да је приоритет број један да се сачувају људски животи.

Председник САД се америчкој јавности обратио преко телевизије, из собе за брифинг Беле куће. Он је истакао да је кључно да се обезбеди да јавност прати инструкције, како би се на време заштитила од урагана, који би, како су предвидели метеоролози требало касно ноћас или сутра ујутру да стигне до источне обале САД.

Обама је рекао, само осам дана пред изборни дан, да није забринут због утицаја који би олуја могла да има на његове шансе за реизбор на председничко место.

Надолазећи ураган приморао је Обаму и његовог републиканског против-кандидата на изборима Ромнија да откажу све догађаје у кампањи, предвиђене за наредна два дана.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg