Пређи на садржај

Ухапшен члан Анонимуса Србије

Извор: ВикиновостиМаска Анонимуса
Слика: Vincent Diamante.

8. март 2012.
Србија -  (Beta) - Тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић изјавио је у четвртак увече да је ухапшена једна особа осумњичена да је члан хакерске групе Анонимуси Србије која је последњих дана оборила неколико сајтова државних органа.

Стаменковић је агенцији Бета рекао да је након обарања сајтова државних органа, у сарадњи Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал и Одељења полиције за ту област идентификовани чланови групе Анонимуси Србија.

„Дошло је до претреса станова и просторија на одређеним адресама и до хапшења једне особе. Током претреса нађени су обимни докази који указују како на одговорност те особе тако и на постојање кривичног дела“, прецизирао је Стаменковић.

Он је казао да је поступак у току, да се очекује саслушање осумњиченог у полицији и да ће тужилаштво предложити задржавање ухапшеног до спровођења код истражног судије.

„Реч је, на основу досадашњих података и сазнања, о кривичном делу рачунарска саботажа за коју је запрећена казна до пет година затвора“, навео је Стаменковић.

Извори[уреди]