Ухапшено пет челника фармацеутских кућа

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. септембар 2013.
Србија -  (Beta) - Криминалистичка полиција саопштила је у среду да је ухапсила петорицу бивших челника фармацеутских кућа због злоупотребе службеног положаја, којим је „Галеника“ оштећена за 34 милиона евра.

Насеље Галеника
Слика: Vladimir Boskovic .

Како је наведено, ухапшени су власник и директор привредних друштава „Бг Фарм“, „Ремеди груп“ и „Акробиотика“ и Здравствена установа - „Апотека Хигија фарм“ Младен Газикаловић, бивши помћник генералног директора „Галеника АД“ Драган Шебрек, заменица директора привредног друштва „Бг Фарм“ Милица Мирковић.

Ухапшена је и директорка „МГ Ремеди груп“ Драгица Шутић и Милосав Јовић одговорни у Здравственој установи Апотека „Хигија Фарм“.

Кривичном пријавом ће бити обухваћен и бивши генерални директор „Галеника АД“ Ненад Огњеновић који је од раније у притвору.

Газикаловић, Мирковић, Шутић и Јовић су од 2008. године до 2011. након пријема робе из „Галенике“ исту продавали купцима - здравственим и апотекарским установама, а новац добијен од продаје нису плаћали „Галеници“, чиме су друштвима за које су радили прибавили корист од око 34 милиона евра, за колико је оштећена „Галеника“.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg