Пређи на садржај

Ухапшени због издавања докумената Србије

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

25. фебруар 2012.
Гњилане/ Северно Косово (Бета) - Специјална јединица Косовске полиције Росу ухапсила је у суботу четворицу радника МУП-а Србије, матичара запосленог у општини и власника продавнице осумњичених за „напад на правни поредак Косова и ометање полиције у вршењу службене дужности“.

Извор близак косовској полицији рекао је агенцији Бета да су ухапшени осумњичени да су у региону Гњилана издавали документа Србије.

Очевици су агенцији Бета рекли да су ухапшени Златко Денић и Горан Матропазаревић из Пасјана, Никола Трајковић из Партеша и Драган Стојковић из Будриге, који су у полицијској управи Гњилане измештеној у Врање радили на издавању пасоша и возачких дозвола.

Очевици су навели да је демолирано свих седам кућа у које су упали косовски полицајци.

Под оптужбом да су извршили напад на правни поредак Косова ухапшен је и Младен Димитријевић из Пасјана, запослен као матичар у српској општини Гњилане, која је од 1999. године измештена у оближње српско селу Шилово, као и Трајан Денић, власник продавнице у селу Горње Кусце.

Ухапшени Срби су одведени у Окружни затвор у Приштини и до 15 сати их нико од родбине није посетио и није познато у каквом су стању. Портпарол полиције Косова Брахим Садрија рекао је агенцији Бета да је су они ухапшени по наологу окружног тужилаштва у Гњилану.

Извор[уреди]