Усвојен извештај о преговорима са Приштином

Извор: Викиновости


22. март 2012.
Београд-  (Beta-AFP) - Влада Србије усвојила је у четвртак извештај преговарачког тима о досадашњем току дијалога са Приштином у Бриселу и о договору о регионалном представљању Косова, постигнутом од 24. фебруара.

На конференцији за новинаре после седнице Владе Србије, шеф владине канцеларије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић је казао да је преговарачки тим инсистирао на пуном и доследном поштовању Резолуције 1244 Савета безбедности УН и Устава Србије.

„Тада је договорено да се представници привремених институција у Приштини на регионалним скуповима представљају уз фусноту која је у складу са Резолуцијом 1244 и мишљењем Међународног суда правде“, казао је Михајловић.

Он је рекао и да је Влада утврдила Општи план за одбрану од поплава од 2012. до 2018. године који предвиђа мере и институционално организовање одбране од поплава.

Михајловић је рекао да је Влада утврдила и Предлог закона о потврђивању споразума између Србије и Алжира о узајамном подстицању и заштити улагања, и споразума са Белорусијом о сарадњи у царинским питањима.

Извор[уреди]