Усаглашен текст резолуције о Косову и Метохији

Извор: Викиновости


24. децембар 2007.
Београд/ Србија (Beta) - Демократска странка (ДС) и Демократска странка Србије (ДСС) усагласиле су вечерас текст резолуције о Косову и Метохији који омогућава наставак спровођења државне политике према питању те покрајине и Европској унији, сазнаје агенција Бета.

Крајњи договор ће одобрити председници државе и владе Борис Тадић и Војислав Коштуница и он би требало да сутра буде достављен посланичким групама у Скупштини Србије.

Функционер ДС-а и министар спољних послова Србије Вук Јеремић рекао је агенцији Бета да су разговорил трајали током целог дана и да је са функционером ДСС-а, министром за Косово и Метохију Слободаном Самарџићем пронађен заједнички именитељ који омогућавава конинуитет државне политике.

Самарџић је за Радио-телевизију Србије потврдио да је преговарачки тим усагласио текст резолуције и додао да се сутра очекују разговори и усаглашавања са шефовима посланичких клубова.

Очекујемо такође да ће ови разговори бити успешно завршени и да ће скупштина у среду на свом заседању усвојити ову резолуцију

рекао је Самарџић.

Седница Скупштине Србије посвећана Косову и Метохији биће одржана у среду 26. децембра у 14 часова.

Видји још[уреди]

Извор[уреди]