Пређи на садржај

Умро Благоје Пауновић

Извор: Викиновости
ФК Партизан
Слика: Unknown.

9. децембар 2014.
Београд/ Србија (Beta) - Легендарни фудбалер Партизана и бивши репрезентативац Југославије Благоје Пауновић, умро је у Београду, саопштио је у уторак његов клуб.

Пауновић је наступао углавном као дефанзивни везни играч. Дошао је као пионир, а за први тим је дебитовао 1965. године и играо је до 1975.

Забележио је 524 наступа за први тим Партизана и постигао је пет голова. После тога је играо за Утрехт, а затим је стекао тренерску диплому. У играчкој каријери је наступао и у лиги САД, а у Србији је пред крај каријере играо за ОФК Кикинду и Синђелић

За репрезентацију је у сениорској категорији наступио 39 пута.

„Био је ненадмашни мајстор у одузимању лопте противнику, без грубости, на начин мајстора. Био је свестран играч са високим степеном интелигенције и осећајем за простор и кретање ривала и саиграча“, навео је Партизан у саопштењу.

Тренирао је клубове Залива и Шпаније, Враново (Пролетер), Моштаницу, Лазаревац, Банатски Двор (увео их највиши ранг), Логроњес, Смедерево и Телеоптик. У Партизану је био први помоћник Милоша Милутиновића, Ивице Осима, Љубише Тумбаковића и Владимира Вермезовића.

У Партизану је провео скоро 50 година.

„О људским квалитетима Пацка могу судити само они који су му били блиски, како у клубу, тако и породици. Био је добричина, лаф, вољен и одан другар, без длаке на језику што је многима сметало, па су га се радије клонили. Његова доброта и простодушност засигурно је омела његову још бољу играчку и тренерску каријеру“, пише у емотивном опроштају Партизана.

„Током целог тренерског стажа држао се оног што је изговорио генијални Бата Стојковић у култном филму Балкански шпијун: 'Ако ме се сете другови, добро је, а ако не, ником ништа, ја само радим свој посао'. Драга наша легендо и људино, почивај у миру и нека ти је вечна слава“, наводи се у саопштењу.

Време и место сахране Благоја Пауновића биће накнадно објављени.

Извор[уреди]