Пређи на садржај

Уклоњени делови барикада у Зупчу и Јарињу

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

27. октобар 2011.
Зупче-  (Beta) - Део барикаде постављене ка административном прелазу Јариње, на северу Косова према централној Србији, уклоњен је у четвртак и ослобођена је једна коловозна трака, јавља репортер агенције Бета.

Претходно је ослобођен и део коловоза ка административном прелазу Брњак и туда су већ прошла два возила Кфора у пратњи Косовске полиције из Зубиног Потока.

Уклоњена је барикада на једној коловозној траци и пут са севера Косова према централној Србији је слободан.

На око 100 метара од барикаде према јужној Косовској Митровици Срби су склонили и паролу на којој је писало „Стоп НАТО“ и икону, а на коловозу је великом словима исписано „Слобода 1244, Србија, Русија, Кина, Шпанија, Словачка, Румунија и Грчка“ и нацртали крст са четири оцила. Барикаде ће, према плану који су усвојила четири српска председника општина са севера Косова и начелник Косовско-митровачког округа, данас делимично бити уклоњене и у близини источног моста на Ибру у Косовској Митровици и на улазу у Лепосавић.

Према плану, пут ће бити ослобођен за снадбевање припадника Кфора храном и горивом, али не и за припаднике мисије Еулекса.

Извор[уреди]