Уклањање барикада важно за стабилизацију живота

Извор: Викиновости


1. децембар 2011.
Београд-  (Beta) - Влада Србије оценила је у четвртак да је уклањање барикада важно за стабилизацију живота на северу Косова и указала да треба предузети све мере како би се избегла ескалација насиља и обезбедио опстанак Срба у том делу Покрајине.

Влада Србије је са седнице, на којој је разматрала ситуацију у Покрајини, апеловала на косовске Србе да избегавају конфликте са припадницима међународних мисија и да мудрим одлукама допринесу решавању суштинских животних питања Срба на целој територији Косова.

Влада је, како је саопштено, такође позвала припаднике Кфора и међународних мисија, који на Косову и Метохији делују у оквиру мандата Уједињених нација, да не примењују насиље према становништву, да обезбеде сигурност и нормалан живот у Покрајини.

Чланови Владе су са седнице позвали све политичке факторе у земљи да одговорном политиком допринесу смиривању стања у Покрајини и помогну Србима на Косову и Метохији. На седници је оцењено да је дијалог најсигурнији пут за решавање спорних питања и трајну стабилност.

Влада Србије је издала налог свим надлежним министарствима да обезбеде потпуно редовно функционисање институција и снабдевање свим намирницама и лековима неопходним становништву у јужној покрајини.

Извор[уреди]