Пређи на садржај

Удовичић: Задовољан сам како смо играли против САД

Извор: Викиновости


4. август 2012.
Лондон/ Велика Британија (Beta) - Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић изјавио је да је задовољан како је екипа данас играла против САД и похвалио играче што су издржали притисак.

„Показали смо две битне ствари: да можемо одбрану да играмо на начин који је препознатљив за нас и што смо у нападачким акцијама задржали ритам од почетка, али и што смо издржали притисак“, рекао је Удовичић после победе над САД од 11:6.

Он је додао да је ова „утакмица била тешка и физички и психички“.

„Немамо дилема да смо квалитетнији од Американаца, само је требало да објасним играчима да треба да одиграмо најнормалнију утакмицу. Изузетно am задовољан, поготово игром у одбрани“, рекао је Удовичић.

Селектор Србије нагласио је да не очекује лако четвртфинале, без обзира на то ко ће бити противник.

„Не занима ме ко ће бити ривал, гледамо само своја посла. Нећу бити изеннађен ако све четири екипе из ове наше групе буду у полуфиналу“, рекао је Удовичић.

Репрезентативац Србије Живко Гоцић такође је рекао да је утакмица са САД била тешка, као што су играчи и очекивали.

„Успели смо од прве утакмице да контролишемо резултат и утакмицу. Највазније је да са првог места идемо у четвртфинале. Тај меч ће бити 'срце' овог турнира. Не бирамо противнике, сви имају квалитете и мане, али волео бих да избегнем Хрватску и Италију“, рекао је Гоцић.

Ватерполиста Србије Стефан Митровић оценио је да је одбрана у мечу са САД била на високом нивоу.

„Са оваквом игром можемо да очекујемо позитиван резултат. Ми се за сваку утакмицу спремамо као да је финале. Овде нико није дошао да изгуби и не очекујемо да нам неко нешто поклони. Гледамо само себе“, рекао је Митровић.

Извор[уреди]