Удвостручена вредност плена пљачке у Кану

Извор: Викиновости

29. јул 2013.
Кан/ Европска унија (Beta-AP) - Организатор изложбе и продаје дијаманата који су украдени из луксузног хотелу у Кану, у понедељак је вредност отетог плена проценио на 102,6 милиона евра, што је два и по пута више од првобитне процене.

Полиција је у недељу проценила вредност накита украденог из међународног хотела Карлтон на 40 милиона евра, што је ту пљачку учинило једном од најспектакуларнијих у последњих неколико година.

Заменик тужиоца Филип Вик (Vique) рекао је да је организатор изложбе дијаманата, чије је седиште у Дубају, изнео нову процену на основу детаљнијег пописа. Он је рекао да власти трагају за усамљеним починиоцем који је провалио кроз врата хотела која излазе на шеталиште Кроазет.

То је била последња у низу крађа у Кану, од којих нису биле поштеђене ни филмске звезде које посећују познати филмски фестивал у том граду.

Крајем маја украдена је огрлица једног швајцарског јувелира вредна око два милиона евра, после забаве у хотелу са пет звездица у месту Антиб. Недељу дана пре те крађе, из хотелске собе запосленог у ексклузивној швајцарској јувелирници Шопар украден је накит вредан више од 777.000 евра.

Извор[уреди]