Убијен Зоран Повић

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

03. јун 2006.


Београд - Министарство унутрашњих послова Србије (МУП) потврдило је да је у ноћи између петка и суботе у Београду пронађен мртав Зоран Повић, звани „Пова” (1964), из Београда, вишеструки извршилац најтежих кривичних дела, за којим је била расписана међународна потерница. МУП је саопштио да је око 3.15, у Вишеградској улици, на око 50 метара од улаза у Ургентни центар пронађен мртав мушкарац, са прострелном раном у доњем делу грудног коша. Након увиђаја, коме је присуствовао истражни судија Окружног суда у Београду и провере кроз дактилоскопске збирке, утврђено је да се ради о Повићу. Припадници МУП-а интензивно раде на расветљавању свих околности овог догађаја. Извори агенције Бета раније су потврдили да је Повић пронађен мртав у Београду и да је код себе имао документа на име Зоран Вукојевић, па се због тога најпре мислило да је убијен истоимени сведок сарадник.

Повић је, са члановима земунског клана, оптужен за напад на предузеће „Дифенс роуд” Љубише Бухе Чумета. Такође се терети за уништавање оружја којим су септембра 2002. године убијена браћа Средоје и Зоран Шљукић, вође звездарског клана.

Повић је доведен и у везу са бомбашким нападом на седиште Демократске странке Србије у Београду. Добро обавештени извори рекли су агенцији Бета да је Повић убијен и избачен из кола недалеко од седишта МУП-а Србије у Улици Кнеза Милоша.

Извор[уреди]