Убица је хтео да баци Француску на колена

Извор: Викиновости


21. март 2012.
Монтобан-  (Beta-AFP) - Убица из југозападне Француске желео је да баци државу на колена убиством тројице војника и четворо Јевреја, али држава „није попустила“, изјавио је у среду француски председник Никола Саркози одајући почаст убијеним војницима у Монтобану.

„Француски војник познаје смрт и зна да јој гледа у очи, али смрт која је задесила наше људе није била смрт за коју су били спремни. То није била смрт на бојном пољу већ је било терористичко погубљење“, рекао је Саркози.

Осумњичени серијски убица Мохамед Мерах (23) пореклом из северне Африке 11. и 15. марта у Тулузу и Монтобану убио је тројицу војника, а у понедељак је на исти начин убио троје јеврејске деце и рабина испред јеврејске школе у Тулузу.

Он се забарикадирао од јутрос у свом стану пуном оружја у Тулузу и опкољен је полицијом која с њим преговара о предаји.

„Тај човек, тај убица није успео да разбије нашу националну заједницу“, рекао је Саркози, који је због овог догађаја обуставио своју кампању за председничке изборе.

Он је такође рекао да се ни у ком случају не сме препустити освети и рекао да ће правда учинити свој посао и да ти злочини неће остати некажњени.

Извор[уреди]