Тројици осумњичених за Азотару одређен притвор, четворо на слободи

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. април 2012.
Београд/ Србија (Blic Online) - Виши суд у Београду одредио је рано јутрос притвор до 30 дана за тројицу осумњичених да су злоупотребом службеног положаја оштетили панчевачку „Азотару“ за 8,3 милиона евра, док је четворо осумњичених пуштено да се бране са слободе.

У притвору су бивши генерални директор „Азотаре Панчево“ Вујадин Јанковић, члан власничког конзорцијума Душан Ступар и Чедомир Ивковић из „Серво Михаљ инжењеринга“, док ће се са слободе бранити бивша директорка Центра за контролу приватизације Јулијана Вучковић, као и три пројектанта за процену вредности - Јован Удицки, Јелица Ивковић и Милан Цветићанин.

Двојица страних држављана, Витмандис Кучинкас и Симонас Кашус су такође обухваћени захтевом за истрагу, али нису још доступни правосудним органима Србије. За њима би требало да буде расписана потерница, али ће одлуку о томе донети Виши суд у Београду.

Сви они се терете за злоупотребе приликом приватизације „Азотаре“ у Панчеву када су, како се сумња, себи прибавили противправну имовинску корист од око 5,4 милиона динара.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg