Тони Парсонс: Светска премијера у Србији

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу



Књиге

6. август 2009.

Београд / Србија (Блиц) Најновије остварење Тонија Парсона, роман Нови почетак светску премијеру доживео је 4. августа у Београда а само два дана касније објавиће се и у Уједињеном Краљевству. Сандеј експрес оцењује дело као забавно и озбиљно.

Пре два дана (4. август) српској публици презентован је Нови почетак издат од стране Лагуне. Ово је светска премијера новог романа Тонија Парсона који је већ неколико пута био у посети Београду. Иако је реч о новом делу, тематика којом се бавио Тони остала је иста - љубав, живот и међуљудски односи. Главни лик дела је Џорџ Бејли који после срчаног напада и операције добија срце деветнаестогодишњакиње. Почиње више да се посвећује деци и жени али недуго затим схвата да бити поново млад и није баш најбоље.


Тони је неколико пута посећивао Србију а у писму српским читаоцима између осталог пише:

Србију сам први пут посетио пре више од тридесет година. Ја сам тада био сиромашни двадесетогодишњи аутостопер и путовао сам по овом делу Европе, а Србија је тада, наравно, била део бивше Југославије. Од онда се много шта променило – и свет у целини и ми као појединци. А многи моји српски читаоци нису били ни рођени када сам први пут, једне касне летње ноћи, лутао Београдом у потрази за преноћиштем.

—Одломак с почетка књиге

О овом делу британски лист Сандеј наводи да је „забавно, озбиљно, нежно и искрено као и да Парсонс пише о истинским дилемама савременог живота“.

Тони Парсонс убраја се у једног од најпознатијих писаца острва. Бавио се и новинарством а једно време је био и редован гост na Би-Би-Си-ју 2. Током седамдесетих бавио се и музичком критиком.

Одломке романа могу се прочитати на сајту www.laguna.rs, а цена истог је 580 динара.

Извори[уреди]

Bookmark-new.svg