Типсаревић победио Хјуита

Извор: Викиновости


14. јануар 2013.
Мелбурн/ Аустралија (Beta) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у друго коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је у понедељак победио домаћег играча Лејтона Хјуита са 3:0 (7:6, 7:5, 6:3).

Типсаревић ће у другом колу играти против 44. тенисера света Словака Лукаша Лацка.

У првом сету виђена је велика борба, Типсаревић и Хјуит, 83. тенисер света, били су сигурни на својим сервисима, тако да је победник првог дела игре решен у тај брејку. Девети тенисер света је тај-брејк „преломио“ добрим сервисима и са 7:4 освојио први сет.

Аустралијанац је много боље почео други сет. На самом почетку је два пута одузео сервис Типсаревићу и повео са 3:0. У четвртом гему српски тенисер је успео да врати један брејк и смањи, а врло брзо и да изједначи на 5:5.

Типсаревић је боље одиграо завршницу другог сета, тако да је у 12. гему још једном одузео сервис Хјуиту и искористивши другу сет лопту повео са 2:0 у сетовима. Типсаревић је одлично почео трећи сет, повео је са 3:0 и када се чинило да ће без већих проблема обезбедити пласман у друго коло, Хјуит је успео да врати брејк и изједначи на 3:3.

Осми носилац је након тога, успео у осмом гему да одузме сервис противнику и поведе са 5:3, након чега је сачувао свој сервис и пласирао се у друго коло првог гренд слем турнира у сезони.

Извор[уреди]