Тимошенкова у болници против њене воље

Извор: Викиновости


22. април 2012.
Кијев-  (Beta-AP) - Бивша премијерка Украјине Јулија Тимошенко пребачена је из затвора у болницу због веома јаких болова у леђима, али је то вероватно учињено против њене воље, изјавио је њен адвокат.

Према речима Сергеја Власенка, Тимошенкова је у суботу пребачена у болницу у граду Харков, где је и затворена, мада су немачки лекари који су је прегледали, закључили да у тој болници не може да јој се укаже адекватна медицинска помоћ.

„Не верујем да је хтела да буде пребачена“, рекао је Власенко.

Странка бивше украјинске премијерке оценила је да је начин на који је Тимошенкова пребачена у болницу био у складу са „традицијом тоталитаризма“.

Јулија Тимошенко (51) служи казну од седам година затвора због злоупотребе службеног положаја приликом склапања уговора са руским гасним гигантом Гаспромом 2009. године.

Пре три дана почело јој је суђење по новој оптужници којом се терети за злоупотребу јавних фондова током 1997-1998. у време, када је била директор компаније Уједињени енергетски системи Украјине, као и за утају пореза, због чега јој прети казна и до 12 година затвора.

Извор[уреди]