Тенисерке код Николића, новинари незадовољни третманом

Извор: Викиновости


6. новембар 2012.
Београд/ Србија (Beta) - Српске тенисерке Ана Ивановић и Јелена Јанковић рекле су у уторак у Београду да су презадовољне пласманом у финале Фед купа, али и да им много значи пријем код председника Томислава Николића.

Фед куп репрезентација Србије изгубила је током викенда финале од Чешке. Николић је направио пријем за играчице и селектора, али није потом разговарао са медијима, који су били незадовољни третманом у Председништву.

Играчице и селектор Дејан Вранеш казали су да им много значи пријем код Николића. „Сви смо срећни пласманом у финале. Ово је била сјајна недеља и сви смо били сложни. Ово је велики дан за нас, пријем је велика част“, рекла је Ивановићева новинарима после састанка са Николићем.

Јанковићева је у недељу рекла да неће више играти за репрезентацију, а Ивановићева је казала да не зна још какви су јој планови за следећу годину, али су данас казале да желе да освоје Фед куп. „Освајање Фед купа је сигурно велики циљ. Волела бих да га освојимо у наредним годинама, и даћемо све од себе да то постигнемо“, рекла је Ивановићева.

Српске тенисерке су после финала у недељу критиковале однос медија према њима, а посебно оштра је била најмлађа, Александра Крунић.

Приликом разговора у Председништву, новинар Курира Милан Настић питао играчице да ли нека жели да се извини медијима због испада у Прагу, после чега је мушкарац у сивом сакоу добацио да то није тема данашњег разговора и затражио да се не постављају таква питања.

Тај мушкарац није желео да се представи новинарима, као ни мушкарац који је дочекао новинаре. Он није желео ни да каже који посао обавља.

Шефица протокола председника Србије Јасмина Митровић Марић рекла је после свега да не може да зна на основу физичког описа да говори о именима, тако да спортски новинари, који углавном прате тенис, нису могли да знају ко је забранио постављање „незгодних“ питања.

Селектор Вранеш је казао да инцидент са новинарима у Прагу погрешно протумачен и да је бацио у други план успех српских тенисерки.

Извор[уреди]